Video afspelen

Check

is volgens de deelscooter vergelijking van RTL nieuws het populairst, rijdt het best en heeft de handigste app! Daarom geven ze Check ook de voorkeur boven de andere aanbieders. Bekijk de video voor de hele test.

Lees verder om 60 minuten gratis te rijden 😉

De dagelijkse operatie

De scooters rijden, maar sta jij er bij stil wat er bij komt kijken? Bijna dagelijks worden ze gecontroleerd op de veiligheid. Werken de remmen wel, doen de lichten het en rijdt ‘ie nog?

In de werkplaats hangt een scherm waarop te zien is waar de e-scooters staan, hoeveel er bezet zijn en hoe vol de accu’s nog zijn. Elke dag rijden er speciaal voor Check ingerichte elektrische auto’s om de accu’s die onder de 40% zijn te vervangen voor volle en meteen worden ze op alle veiligheids punten gecheckt en schoongemaakt.

Mr.Rotterdam reed mee met de Check Mobile voor een kijkje achter de schermen. Het weer zat niet mee, maar dat kennen we in Nederland 😉

Talha, de chauffeur, legt mij uit hoe het werkt. Op zijn mobiel kan hij alle e-scooters zien, vervolgens kan hij aanpassen welke onder de 40% of 20% batterij zitten en zo zijn route bepalen. Ik zie bijna alleen maar groene stippen, wat betekent dat ze in gebruik zijn. 

Via zijn mobiel reserveert hij de eerste scooter waar we heen gaan zodat deze niet gebruikt kan worden. Daar aangekomen swapt hij de 2 batterijen en doet meteen de Checks.

De remmen, lichten, banden, reflectors, spiegel, standaard, toeter wordt gecheckt en ook even schoongemaakt, want je wilt wel de blits maken tijdens het rijden.

Natuurlijk ook nog even testen of hij nog rijdt. Wanneer alles het doet kan die weer gebruikt worden. Mankeert er toch wat aan wordt het meteen gefixt. Zo worden elke dag de scooters gecheckt.

De visie van Check

Check is meer een tech-bedrijf dan een mobiliteitsbedrijf. Vanuit allerlei verschillende invalshoeken wordt er data verzameld en op basis daarvan wordt de operatie steeds verbeterd. Zo geven scooters bijvoorbeeld zelf aan op welke plek ze kapot zijn zodat de scootermonteurs niet de hele scooter open hoeven te maken. Ook worden de scooters verplaatst van plekken waar weinig vraag is naar plekken waar veel vraag is zodat ze altijd beschikbaar zijn voor de gebruikers van Check. Dit draagt allemaal bij aan de visie van Check: de makkelijkste weg door de stad aanbieden. 

Download de CHECK app en gebruik onze kortingscode: 7GE-LJQ

Werkt alleen wanneer je de app nog niet hebt 😒

Hi, I’m Rottergram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *