De Watertaxi brengt ons over de Maas van noord naar zuid

EmmenMeets010 – Instameet met Rottergram op zaterdag 4 maart 2017

Mag ik eens een keer met je mee naar Rotterdam? Fotografen uit Emmen die weten dat mijn hart in de Maasstad ligt vragen me dat regelmatig. Zo ontstond het idee om samen met Yvonne van Gennip van Rottergram een mooie route samen te stellen en er een echte Instameet van te maken voor fotografen uit Emmen én Rotterdam.

Op zaterdag 4 maart was het zo ver. Om half 8 verzamelen we op het station van Emmen en om 10.30 uur zaten we aan de koffie in de Huiskamer op Rotterdam Centraal. Daar druppelden ook de Rotterdammers binnen en om 11 uur konden we van start.

De route begon aan de zijkant van het station, lopend via de Luchtsingel laat Rotterdam een mooi alternatief gezicht zien. Bijzondere street art, de gele Luchtsingel met de fraaie teksten van Ramsey Nasr, het uitzicht vanaf de DakAkker en de mooie Hofbogen onder voormalig station Hofplein dat inmiddels ook een nieuwe bestemming krijgt.

Bij elke Instameet verbaast het me telkens weer hoe verschillend de fotografen naar dezelfde omgeving kijken. Er zijn omhoogkijkers, laag-bij-de-grond-fotografen, mensen die vooral op details letten, de perfectionisten en de plaatjesschieters. En niemand stoort zich eraan dat je eindeloos blijft knippen en niet kunt stoppen.

Na de Luchtsingel ging de route verder via het Timmerhuis met de mooi golvende glaswand, langs het water, de Laurenskerk naar de markt, de Markthal, station Blaak en de Kubuswoningen. Veel highlights op een klein stukje Rotterdam.

Bij de Willemsbrug kwamen rond half drie de Watertaxi’s aan gevaren om de groep met een aantal boten én een bloedvaart over de Maas naar de Kop van Zuid te brengen. Prachtig stukje Rotterdam met de bruggen en de hoogbouw langs de kade. Wat is dat toch elke keer weer een geweldige ervaring!

Op de Kop van Zuid kwam de beloofde kers op de taart! Mede Fotograaf Gerard Lakerveld had voor ons geregeld dat we de hoogte in konden. Op balkon van het World Port Center met rondom een fantastisch uitzicht over de stad en het havengebied kon iedereen zijn hart ophalen en prachtige platen schieten. Om vervolgens binnen weer op te warmen met heerlijke soep.

Ik heb al aardig wat Instawalks meegemaakt in de loop der jaren, EmmenMeets010 was echt een topdag! Met dank aan Rottergram voor de fantastische organisatie. En misschien wordt het nu tijd voor een RotterdamMeetsEmmen Instameet? In het najaar exposeert een aantal van de Emmense fotografen die bij de Instameet waren hun foto’s bij het Centrum Beeldende Kunst Emmen, misschien is dat een mooie aanleiding om er een tegenbezoek van te maken en te zien wat Emmen te bieden heeft?

Suze van der Ster

@delstelle op Instagram

Zie alle foto’s van deze dag via #EmmenMeets010 op Instagram

 

Foto door Suze van der Ster
Foto door Annette Roijaards
Foto door Marcel Moonen
Foto door Danny Koring
Foto door Richard van Wijck
Foto door Yvonne van Gennip
Hi, I’m Suze van der Ster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *