Heropening Brasserie La Buvette

De aanpassing van de Coolsingel vordert gestaag. Het deel vanaf het Churchillplein richting Hofplein begint er al fraai uit te zien. Ook Brasserie La Buvette is aan het renoveren gegaan. Het terras is flink uitgebreid met onder andere een kiosk.
In de Brasserie, gevestigd in het fraaie gebouw van de voormalige Hollandse Bank Unie, heeft een mooie interieurwisseling plaatsgevonden. De wand die eerst voorzien was van ‘bankbiljetten’behang, is helemaal vernieuwd en brengt je in tropische sferen. De inrichting is sfeervol, met prettige kleuren en mooie verlichting. De bar is flink vergroot, waarbij het ene deel is voorzien van diverse bierpompen en bijbehorende speciaalbieren, het andere deel is voor de wijnen en overige dranken. De wijnkaart voorziet in een goede diversiteit van Europese wijnen.

Heropening La Buvette

Rottergram is uitgenodigd voor de heropening. Wij hebben ons deze avond laten verrassen.

De ontvangst is met een drankje. Voor Richard een biertje van de tap, Yvonne neemt een verse jus. Er wordt kennis gemaakt met de eigenaren Martin, Patrica en Joris. Vol passie vertellen zij over de aanpassingen aan de zaak, de keuzes die gemaakt zijn ten aanzien van de wijnkaart en de keuzes voor meer soorten bier van de pomp.

Het menu zal aangepast worden aan de seizoenen. Ook wordt er goed gekeken waar producten vandaan komen. Niet alleen vlees en vis, maar bijvoorbeeld ook de Gentse Tierenteyn mosterd en de ongelooflijke heerlijk rillette komen van speciale adressen. Zeer de moeite waard. Ondertussen worden er prachtige opgemaakte schalen met zeefruit, speciale vleeswaren en een vegetarische schotel neergezet. We laten het ons goed smaken.

Aan tafel!

We gaan aan tafel met andere genodigden. Het voorgerecht is een mooie bouillabaisse. Daarbij wordt een krachtige rosé geschonken. De combinatie is prima, de bouillabaisse is fijn gekruid. Zelfs wanneer je, zoals ik, geen echte visliefhebber bent, is dit een zeer smaakvol gerecht. De moeite waard.

Het hoofdgerecht is een mooi stuk bavette. Bij de bavette wordt een goede op hout gerijpte bordeaux geschonken. Ook dit is weer een mooie combinatie van het vlees en de wijn. Het vlees is zeer smakelijk en zo zacht. Wij Rottergrammers kozen voor het hoofdgerecht van vlees. Maar een aantal tafelgenoten nam in plaats daarvan vis. Ook daarover hoorden wij positieve reacties. Laat vooral weten wat je wensen zijn, want men houdt uiteraard rekening met allergieën of wensen van de gasten.

Als dessert is er een kleine coup ijs met warme chocola en slagroom. De zeer gezellige avond wordt afgesloten met koffie of thee en een overheerlijke warme madeleine.

Aanrader

De locatie is zeker bijzonder. Het gebouw heeft een enorme historische waarde voor de stad. Nu de Coolsingel zo verfraaid wordt, is het zeker prettig om hier een terrasje te pakken. Of na een dag hard werken of shoppen hier te genieten van de aardige bediening, het fraaie interieur en een plek aan het raam om te genieten van een leuk uitzicht en een goede maaltijd met mooie wijn of speciaalbier. Brasserie La Buvette is 7 dagen per week open vanaf 11.00 uur. Op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt er ook diner geserveerd.

Een aanrader!

Brasserie La Buvette
Coolsingel 104
3011 AG Rotterdam
010-02617222
www.la-buvette.nl

Tekst: Yvonne van Gennip
Foto’s: Richard van Wijck

De bar bij La Buvette

La Buvette

La Buvette

Mooie wijnen bij La Buvette

Interieur La Buvette

Bouillabaisse bij La Buvette

Brasserie la Buvette

Bavette bij La Buvette

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *