Uitzicht vanaf de Euromast

De Euromast is voor fotografen natuurlijk een bekende en geliefde plek. Want waar heb je mooier uitzicht op de skyline van Rotterdam dan daar? Geen wonder dat we daar regelmatig komen om mooie plaatjes van Rotterdam te schieten.

Dat er ook een restaurant in de Euromast zit, wist ik natuurlijk wel, maar ik had er zelf nog nooit gegeten. Eigenlijk best gek, aangezien ik toch al op heel veel plekken in de stad uit eten geweest ben. Toen we met Rottergram uitgenodigd werden om het nieuwe herfstmenu te komen proberen, zei ik dan ook volmondig ‘ja’.

Diner op 100 meter hoogte

Half oktober was het zover! Samen met mede Rottergrammer Danny en een aantal andere bloggers werden we op 100 meter hoogte met een cocktail welkom geheten. Er waren 2 tafels feestelijk voor ons gedekt in de speciaal voor ons gereserveerde ruimte: Een ‘room with a view’!

Iedereen snelde zich bij binnenkomst naar de ramen om zich te vergapen aan het geweldige uitzicht. Dit is altijd al spectaculair, maar deze avond was het heel helder en toen we binnen kwamen ook nog eens ‘blue hour’. Beter kon haast niet! Overal in de stad gingen lichtjes branden terwijl de lucht langzaam van blauw naar donker kleurde.

Na kennismaking met onze tafelgenoten begonnen we met het diner. Om zoveel mogelijk verschillende gerechten van de herfstkaart te kunnen uitproberen, kregen we per gang kleine porties van 3 verschillende gerechtjes om te proeven. Met bij elk gerecht ook een (klein) glas bijpassende wijn. Ik was blij dat ik de volgende ochtend vrij was!

Voorgerecht

Het voorgerecht bestond uit een “Gamba cakeje met kruidensla en knoflookmayonaise”, een “Salade van peer met blauwe kaas, walnoten en groentenchips” en een “Tartaar van rund met piccalilly, augurk en kappertjes”. Het gamba cakeje was voor mij direct een van de favorieten van de avond. Nu ben ik toch al dol op schaaldieren maar in dit gerechtje kwam alles ook heel goed tot zijn recht. Het was erg lekker, licht en had een hele fijne structuur. Echt een voorgerecht dat ik zelf ook zou bestellen. De combinatie met de verrukkelijke Spaanse verdejo/suavignon blanc was bovendien erg goed. Maar ook de andere gerechtjes vielen in de smaak.

Hoofdgerecht

Daarna volgden de 3 hoofdgerechten. Als eerste een “Saltimboca van zeewolf met salie, spek, cantharel, schorseneer, krokante polenta en rodewijn jus”. Wederom een topper wat mij betreft. Een prachtig stukje vis met daarbij allemaal heerlijke andere ingrediënten die perfect samen gingen. Het andere hoofdgerecht was “Gebakken eendenborst met curry mousseline, zuurkool en jus van kriekbier”. Een krachtig herfstgerecht, geserveerd met een mooie Zuid-Afrikaanse pinotage. Perfect voor de donkere, onstuimige dagen van dit jaargetijde. Tot slot was er nog een vegetarisch hoofdgerecht, de “Spinaziedipper”. Deze bestond uit een volkorenbol, spinazie, pecorino, room en nootmuskaat. Misschien wat minder verfijnd, maar wel erg smaakvol.

Hierna was het tijd voor een uitstapje naar buiten. Eerst bezochten we het platform, waar we weer even ons fotografenhart konden ophalen, gevolgd door een ‘ritje’ in de Euroscoop, de roterende glazen lift die je naar maar liefst 185 meter hoogte brengt! Wat een geweldige ervaring, zeker zo ’s avonds laat.

Dessert

En alsof het nog niet genoeg was, volgden nu de nagerechtjes. “Parfait van mango met banaan en witte chocoladekrokant”, “Huisgedraaid vanille slagroomijs met caramel en macadamia” en “Appel-peer tarte tatin met caramel en groene appel sorbet”. Vooral het slagroomijs en de tarte tatin waren heerlijk evenals de bijpassende dessertwijnen. De parfait was me net wat te machtig, maar dat heb ik al gauw met desserts. Tafelgenoot Danny vond dat gerecht juist het allerlekkerst. Zelfs zo lekker dat hij besloot om de overgebleven portie op de presentatietafel gewoon ook op te eten!

Topavond

Helaas kwam de avond hiermee ook tot een eind. Maar wat hebben we genoten. Het was letterlijk en figuurlijk een topavond. En één ding is zeker. Ik kom in de toekomst niet alleen meer terug om te fotograferen, maar zeker ook om te genieten van het lekkere eten op een van de bijzonderste locaties van de stad.

Kortom, ben je op zoek bent naar een perfect avondje uit – al dan niet in combinatie met foto’s maken- dan is dit echt een aanrader!

Mooi gedekte tafels tijdens Euromast persdiner

Welkomstcocktail tijdens Euromast persdiner

Voorgerechten van Euromast herfstkaart

Gebakken eendenborst van Euromast herfstkaart

Uitzicht vanaf de Euromast

Dessert bij Euromastdiner

Danny krijgt geen genoeg van het nagerecht

Het ss Rotterdam gezien vanaf de Euromast

Euromast en Euroscoop

Hi, I’m Annette Roijaards

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *