Eten en DrinkenHotspots

Jamie’s Diner opent deuren in Rotterdam

Mud Pie in Jamie's Diner

Half december opende in het centrum van Rotterdam een nieuw Jamie Oliver restaurant zijn deuren: Jamie’s Diner. Het restaurant aan het Weena is, zoals de naam al doet vermoeden, gebaseerd op een authentieke Amerikaanse Diner. En dat zie je en proef je overal in terug: het eten, de inrichting, het personeel. Reden genoeg voor Rottergram om een kijkje te gaan nemen.

Klassiek Amerikaans comfort food à la Jamie’s

Het eten in Jamie’s Diner is natuurlijk Amerikaans, maar wel met de duidelijke signatuur van chef-kok Jamie Oliver. Dat betekent topkwaliteit ingrediënten voor comfort food dat met liefde wordt klaar gemaakt en daarna met evenveel enthousiasme wordt geserveerd. Ook het interieur en de sfeer doen denken aan een klassieke Amerikaanse Diner. Alles is doorgevoerd tot in de kleinste details.

We nemen plaats aan een tafel met goed zicht op de grotendeels open keuken. De hele avond zien we hoe iedereen er alles aan doet om het de gasten naar hun zin te maken. Het ene na het ander gerecht komt tevoorschijn en wordt klaargezet op de bar. We krijgen zo een goed beeld krijgen van wat er op het menu staat: Burgers, steaks, kip en pulled pork gerechten, maar ook gezonde maaltijdsalades en een heleboel verschillende side dishes.

“Starters” en “mains”

Het is lastig kiezen uit al dat lekkers. Uiteindelijk nemen we als “starter” (het voorafje) de Crispy Calamari, het Garlic Bread en de Diner Tacos. Zelf heb ik de calamari die van buiten heerlijk knapperig zijn dankzij een heel mooi dun gefrituurd beslagje, maar van binnen verrassend mals zijn: perfect gegaard dus. Zo krijg je calamari maar zelden. Ook mijn tafelgenoten zijn enthousiast en ik begrijp helemaal waarom: de tacos zien eruit om van te watertanden en het garlic bread ruikt en oogt verrukkelijk.

Als “main” (het hoofdgerecht) proberen we allemaal wat anders. Ik kies voor de Cajun Chicken Burger, terwijl naast mij de Sirloin Steak en Jamie’s Insanity Burger worden besteld. Als bijgerechtjes nemen we uienringen, ijsberg sla en frites. Mijn cajun kipburger is erg smaakvol. Licht pittig maar zeker niet té, en de kip is heerlijk sappig. Ik heb als extra topping nog gekarameliseerde uien genomen en ook die komen goed tot hun recht. Naast mij wordt genoten van de Insanity Burger met alles erop en eraan en ook de steak valt goed in de smaak. Dat is ook te zien, want hoewel de porties aardig groot zijn, wordt alles tot de laatste kruimel opgegeten.

Kwaliteit voorop

In de tussentijd spreken we nog even met mede-eigenaresse Souâd El Hamdaoui. Met Jamie’s Diner opent zij al weer het tweede Jamie Oliver restaurant in Rotterdam naast Jamie’s Italian in de Markthal. Daarnaast is er een derde vestiging in Den Haag en zijn er plannen voor pizzeria’s elders in het land en uitbreiding naar Duitsland. Haar energie en liefde voor het vak zie je duidelijk terug in het restaurant, waar een enorme bedrijvigheid heerst en iedereen met passie aan het werk is. Maar wat bovenal voorop staat, is de kwaliteit van het eten. Illustratief hiervoor is misschien wel het verhaal dat ze vertelt over haar kennismaking met Jamie Oliver in Engeland, toen ze met haar zakenpartner de plannen voor Rotterdam mocht presenteren. De eerste gesprekken gingen daar niet over het uitgebreide businessplan en zaken als financiering, maar over eten en de kwaliteit en herkomst ervan.

Dat is dus uiteindelijk de kern van Jamie Oliver’s succesformules: goed, eerlijk en verantwoord eten. En dat proef je!

Peanutbutter Milkshake

Dan is het tijd voor het toetje. De Diner Mud Pie, op het menu overtuigend aangeprezen als de “The best chocolate cake ever”,  wordt ons sterk aanbevolen, maar ik besluit af te gaan op een andere tip: de Peanutbutter Milkshake. Dit moest ook een echte Jamie topper zijn en omdat de Mud Pie me toch echt te groot lijkt, besluit ik die uit te proberen. Een goede tip blijkt achteraf want hij is inderdaad erg goed. Eigenlijk best gek dat je die smaak niet vaker tegenkomt…

Om mij heen is wel iedereen voor de Mud Pie gegaan en ik moet toegeven, hij ziet er, naast gigantisch groot, ook onweerstaanbaar lekker uit. Gelukkig mag ik een stukje proeven en mee raden naar het geheime ingrediënt. Na een paar foute pogingen (de popcorn is niet geheim maar gewoon duidelijk zichtbaar) hebben we het bij het, tot ieders verbazing, bij het juiste eind. Maar we verklappen uiteraard niets. Als je benieuwd bent om welke ingrediënt het gaat, dan zul je toch echt zelf moeten gaan proeven!

En dat is sowieso een goed idee. Jamie’s Diner is echt een aanrader voor iedereen die van een goede Amerikaanse maaltijd houdt in een ongedwongen sfeer op een super centraal gelegen locatie in de stad. Of het nu voor lunch of diner is.

De keuken in Jamie's Diner

Diner Nachos bij Jamie's Diner

De keuken in Jamie's Diner

Maaltijdsalade bij Jamie's Diner

Steak met ijsbergsla bij Jamie's Diner

All good stuff bij Jamie's Diner

Burger bij Jamie's Diner

Corn on the cob bij Jamie's Diner

Jamie's Diner

De Mud Pie


 

Hi, I’m Annette Roijaards

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *