Op het Noordereiland zit sinds eind oktober ‘Koozie’. Bij ‘Koozie’ denk je natuurlijk direct aan knus en gezellig, dus namen we met Rottergram de proef op de som en gingen we een kijkje nemen.

Bij binnenkomst worden we heel hartelijk ontvangen door het team van Koozie. Vol passie vertellen ze over deze ‘nieuwe beleving in ‘t hart van Rotterdam’ zoals zij het zelf noemen.

Vedi, de eigenaar, is 5 jaar geleden uit Slovenië gekomen en voelde zich gelijk thuis in Rotterdam. Koozie ziet hij als een plek om ‘eilanders’, maar ook andere Rotterdammers en toevallige voorbijgangers een fijne plek te bieden om elkaar te ontmoeten. En daar hoort natuurlijk lekker eten en drinken bij.

Je kunt in Koozie dan ook bijna de hele dag terecht voor ontbijt, lunch, borrel of avondeten. Het zijn vooral kleinere gerechtjes, allemaal vers bereid. Maar je kunt ook gewoon naar binnenstappen voor een lekkere kop koffie (met taart) of een koud biertje. Of Koozie gebruiken als werkplek, want je vindt er overal stopcontacten en er is gratis Wi-Fi.

Zelf zijn we er rond lunchtijd en beginnen met een cappuccino.                                        Daarna volgen de huisgemaakte uiensoep en een uitsmijter ham & kaas, die ons prima smaken.

Koozie, dat nu bijna 3 maanden open is, is eigenhandig verbouwd en ingericht. De ruimte is licht, gezellig en er is een bijzondere plantentuin aan het plafond. En in de zomer komt er buiten een terras. We zien ook boeken, spelletjes en zelfs een piano en een gitaar. En deze instrumenten blijken hier niet alleen voor de sier te staan. Wie zin (en talent?!) heeft mag gewoon lekker muziek gaan maken, zoals tijdens Sunday Jazz. We hebben zo’n vermoeden dat het hier heel gezellig kan worden, zeker als er de Sloveense wijn op tafel komt!

Het zijn allemaal details die een heel huiselijk gevoel meegeven aan deze plek. Dat in combinatie met de warmte en het enthousiasme van de mensen die de zaak runnen, maakt dat Koozie zijn de naam inderdaad eer aan doet. En dat we graag nog een keertje terug komen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hi, I’m Rottergram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *