De RotterTram

Uit eten gaan is altijd leuk, maar stel je voor dat je dat je tegelijkertijd kunt genieten van de stad Rotterdam? Sinds deze zomer kan dat met de RotterTram!

Elke woensdag t/m zondagavond maakt de RotterTram een uitgebreide rondrit door de stad, terwijl je ondertussen verwend wordt met lekker eten. Bij Rottergram wilden we dat graag zelf eens meemaken, dus hoog tijd om de tram te pakken.

Op pad met de RotterTram

Precies op tijd arriveert de RotterTram bij het Willemsplein. De tram valt direct op met zijn groen-witte uiterlijk, de kleuren van de stad. Als we door de ramen naar binnen kijken, zien we vrolijke lampjes en mooi gedekte tafels. Een uitnodiging om snel ‘aan boord’ te gaan.

We worden zeer hartelijk verwelkomd door initiatieneemster Suzanne Knegt en de rest van de crew en nemen plaats aan een van de gezellige tafeltjes.

De tram ziet er ook van binnen prachtig uit. Het blijkt een historische RET-tram uit 1969 die getransformeerd is tot een comfortabel rijdend restaurant dat plaats biedt aan 44 gasten. Halverwege de tram vind je de keuken o.l.v. Ad Janssen (van GasteRhoon). En ja, er is ook een toilet, want je bent toch zo’n 2½ uur onderweg.

De tram is het resultaat van een geslaagde crowdundingactie en het enorme doorzettingsvermogen van de Rotterdamse onderneemster Suzanne Knegt die met dit unieke idee kwam.

Rondrijden en lekker eten tegelijk

Een feestelijk glaasje bubbels luidt het vertrek in. We starten onze route richting Rotterdam-Zuid via de Erasmusbrug naar de Rotterdamse Kuip. Direct een mooi begin!

Zeker als we ook onze amuse geserveerd krijgen: witlof met heerlijke truffelmayonaise.

Voor iemand die vaak met het OV reist is het best een gekke ervaring. De tram hoeft natuurlijk niet bij haltes te stoppen en kan dus gewoon lekker doorrijden. Ook al rijden we wel heel rustig, zo voorspoedig ben ik nog nooit met het OV door de stad gegaan! Zo af en toe zie je iemand verbaasd kijken als we in de tram voorbij komen terwijl we net aan ons glaasje witte wijn nippen.

We komen voor ons gevoel dan ook echt bijna overal: dan rijd je weer door Hillegersberg, vervolgens langs historisch Delfshaven en dan ben je opeens weer bij De Esch of in Rotterdam Crooswijk.

Ondertussen genieten we van het diner. Vooraf is er Steak tartaar met o.a. kappertjes, RotterTramse uitjes, augurkjes en gerookte mayonaise. Een verrukkelijke combinatie die net zo goed smaakt als het eruit ziet. Prachtig vlees en erg lekker samen met de knapperige uitjes en augurkjes en de subtiele rooksmaak van de mayonaise.

Als tussengerecht een werkelijk perfecte op de huid gebakken zeebaarsfilet met een heerlijke knolselderijcrème, courgette en Hollandaisesaus. Hoe doet de chef dat in zo’n klein keukentje? We hebben er grote bewondering voor.

Het hoofdgerecht bestaat uit hert, een mooie medaillon en een prachtig mals stukje sukade. Daarbij een andijviestamppotje, spekjes en jus. Echt een heerlijk winters gerecht waar we nog een lekker glas rode wijn bij krijgen.

Tot slot nog als letterlijke en figuurlijke kers op de taart: een goddelijk taartje van witte chocolade en amarena kersen.

En dan zijn we plotseling weer terug bij het Willemsplein. De 2½ uur zijn echt omgevlogen.

Unieke ervaring

Wij vonden dineren in de RotterTram echt een unieke ervaring die we iedereen aanraden. Of je nou uit Rotterdam komt of van daarbuiten, het is echt weer een hele andere manier om de stad te ontdekken terwijl je ondertussen verwend wordt met een 4-gangen diner. Op aanvraag is het overigens ook mogelijk om te lunchen of borrelen of de tram voor een speciale gelegenheid af te huren.

Meer informatie over de RotterTram

 

Dineren in de RotterTram
Aan tafel in de RotterTram
Voorgerecht: Steak tartaar
Tussengerecht in de RotterTram
Tussengerecht: Op de huid gebakken zeebaarsfilet
Hoofdgerecht in de RotterTram
Hoofdgerecht: Hert met een andijviestamppotje, spekjes en jus
Dessert in de RotterTram
Dessert: Taartje van witte chocola met amerena kersen
Hi, I’m Annette Roijaards

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *