Op de hoek van de Benthuizerstraat en Zaagmolenstraat zit sinds afgelopen september Wes eettentje, dé huiskamer van het Oude Noorden.

Afgelopen donderdag had ik om 12 uur afgesproken met Desiree, de vrouw achter de marketing en Tjeerd de eigenaar van onder andere Groos en By Jarmusch en dus Wes.

Ik was wat vroeg dus begon met foto’s te maken van de buitenzijde, maar het weer was koud en troosteloos.

De Huiskamer

Kwart voor 12 stap ik binnen en voel meteen de warme sfeer en de gezelligheid. Dat echt iedereen zich thuis voelt in deze huiskamer zie ik terwijl ik een plekje zoek. Een oudere man zit een boek te lezen, een jongedame te flexwerken, twee vriendinnen die ondertussen een baby zoet houden, een Marokkaanse jongeman in een geel trainingspak met een jongedame en ondertussen zit ook Ruben de eigenaar van By Jarmusch en Wes achter zijn laptop te werken.

De huiskamer van Wes
Even voorstellen.

Ik word hartelijk begroet en gevraagd wat ik wil drinken. Doe mij maar een flat white en als het goed is heb ik zo een afspraak met Desiree en Tjeerd. Die zijn onderweg zegt hij.

Desiree stapt binnen en we hebben het over Wes, het Industriegebouw en By Jarmusch waar ze ook voor werkt. Terwijl we aan het praten zijn loopt ook Tjeerd binnen, stelt zich voor en gaat ook zitten. We gaan verder waar we gebleven zijn, drinken een bakkie thee en ik vraag of Tjeerd al ideeën heeft voor een volgend project.

Nou ideeën heel veel, dat herken ik, maar wat nu concreet is is Show Off, een platform voor kunstenaars en galleries welke 30 november geopend word op de Goudsesingel 62 in het Industriegebouw.

Intussen komt het eten op tafel en ze laten mij mijn gang gaan.

Ik ga aan de slag ; )

Er staat een plateau voor me met wat Marokkaans brood, hummus, baba ganoush, labneh en wat stukjes hartige taart. Ik maak wat foto’s en het volgende bord wordt alweer neergezet met falafel balletjes, een spies met gegrilde kippedij, gegrilde groenten, een bloemkoolkroket en flatbread met sausjes.

Het was wat veel om allemaal op te eten in mijn eentje, maar het was fantastisch! Echt een aanrader voor iedereen die van gezelligheid en lekker eten houdt.

Plateau met Marokkaans brood en smeersels

 

Aardig bordje vol om te proeven

 

Vitrine vol vers lekkers
Hi, I’m Danny Koring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *